Omdat het ook anders kan.
Persoonlijk advies /

Doorbloeding en microcirculatie

Doorbloeding-en-microcirculatie

VERBETER UW MICROCIRCULATIEMET 30%

Het Hart is een belangrijk orgaan voor je lichaam. Echter om je lichaamscellen te voorzien van voeding en zuurstof is je doorbloeding de enige mogelijkheid. Ook de afvoer van afvalstoffen begint in je bloedbaan. Om gezond te blijven en ons lichaam optimaal te verzorgen en te ontzorgen is een optimale microcirculatie dus van groot belang.

IS HET HART DE ENIGE POMP?

Het Hart is een belangrijk orgaan voor je lichaam. Echter om je lichaamscellen te voorzien van voeding en zuurstof is je bloedsomloop de enige mogelijkheid. Ook de afvoer van afvalstoffen begint in je bloedbaan. Om gezond te blijven en ons lichaam optimaal te verzorgen en ont-zorgen is een optimale microcirculatie dus van groot belang. Alleen zo kunnen de orgaan/weefsel cellen optimaal functioneren. Het zelfherstellende vermogen van het lichaam bewaakt dan onze gezondheidwelbevinden en prestatievermogen.

HOE BEREIKEN WE ONZE KLEINSTE VATEN?

Via een ingenieus pompsysteem (vasomotie) dat niet zo zeer door het hart maar door een spiercelwand rondom de vaten plaats vindt, bereiken we alle cellen in ons lichaam.

Via de grote (slag) aders komt het bloed uiteindelijk in de kleinste vaten van je lichaam de zogenaamde arteriolen (kleinste slagaders), capillairen  (haarvaten) en venulen (kleinste aders)
Logischerwijs: hoe beter de doorbloeding van je weefsels is, hoe beter je cellen voorzien worden van zuurstof en de  benodigde voedingsstoffen. Dat levert dan vervolgens celenergie op (ATP) oftewel de brandstof voor je cellen. Ook afvoer van kooldioxide (CO2) en afvalstoffen van de stofwisseling optimaliseert bij een goede bloedcirculatie. Mits de haarvaatjes ook worden bereikt en op het wenselijke tempo de bloedcellen doorlaten…

Want van je gehele vaatstelsel vinden voornoemde processen juist plaats in het gebied van de microcirculatie. Dat gebied is tienduizenden kilometers lang! Dat voor het “medische oog”onzichtbare en nauwelijks manipuleerbare gebied is 74 procent van je gehele vaatstelsel. Dat gebied is zo klein  (ong.7 keer kleiner dan de doorsnede van een haar!) dat uitsluitend exclusieve microscopen dit gebied via o.a. het instituut voor microcirculatie in Berlijn inzichtelijk kunnen maken.

WAAR GAAT HET MIS?

Door allerlei externe en interne factoren zoals stress, gebrek aan beweging, onvoldoende hoogwaardige voeding, slechte in of opname van vitamines en mineralen, luchtvervuiling, slaapgebrek of impact van blessures of ongelukken kan de spiercelwerking (de vasomotie) rondom de vaten achteruit gaan. En juist die spiercelwerking zorgt voor een optimaal rondpompen van het bloed tot in de kleinste vaten. En in het onzichtbare kleinste gebied van je vaatstelsel moeten de belangrijkste processen plaatsvinden om je gezond te houden of je gezondheid te herstellen.

Wat er gebeurt als het lichaam daarin niet meer kan voorzien zien we in onderstaande unieke opname in het darmslijmvlies op capillair niveau. Aanvankelijk is duidelijk dat de spiercellen het bloed onvoldoende richting de haarvaten kan pompen. Witte bloedcellen kunnen zo niet langs de celwand afrollen en hun werk doen, de “opstoppingen” veroorzaken minder afgifte van voeding en zuurstof en de afvalstoffen kunnen onvoldoende worden afgevoerd.

WAT ZIJN DE CONSEQUENTIES VAN EEN VERSTORING VAN DE MICROCIRCULATIE?

In de 74 procent haarvaten willen we dus een optimale zuurstof en voeding overdracht, een goede werking van de witte bloedlichaampjes en constante afvoer van afvalstoffen. Er is alleen een uitdaging… zelfs als we regelmatig sporten, weinig stress hebben en ons verantwoord voeden dan nog kan deze achteruitgang niet gestopt worden. Een topsporter met optimale omstandigheden kan deze spiercelwerking dus de vasomotie en microcirculatie met maximaal 9 procent optimaliseren.

In het instituut voor microcirculatie o.l.v. dr. Klopp is aangetoond dat zelfs jonge mensen die ogenschijnlijk gezond en klachten-loos zijn een verstoring van de microcirculatie opbouwen. Op celniveau vinden zo op micro niveau de eerste verstoringen plaats en dat heeft uiteindelijk op macro niveau consequenties. Sommige ziektebeelden bouwen zich zo heel onmerkbaar en onzichtbaar op in soms jarenlange achteruitgang op micro niveau met als uiteindelijk resultaat moeheid, slaap en pijnklachten tot ziektebeelden als diabetes, reuma, slijtage allergieën, huidaandoeningen en hartfalen.Verbetering van de bloedsomloop binnen 8 minuten

Fysische vasculaire therapie van BEMER verbetert de microcirculatie en stimuleert de doorbloeding van zelfs de kleinste bloedvaten. Een betere doorbloeding verhoogt de efficiëntie van lichaamscellen, vermindert pijn en heeft een gunstig effect op het zelfgenezend vermogen van het lichaam.


Titel

Vitaliteit 5.0 gaat voor kwaliteit. Uw gezondheid is het aller belangrijkste en is onbetaalbaar. 

Onze topmerken

Inschrijven voor de nieuwsbriefAanmelden

Informatie

Algemene voorwaarden
Retouren
Disclaimer
Privacy beleid
 

Vitaliteit5.0

Geregistreerde handelsnaam

KvK nr: 3431618
Btw: bNL002079362B25

KNABbank: NL15 KNAB 0257 7651 07

Contact

Vitaliteit 5.0
Info@vitaliteit5punt0.nl
 

* = prijzen zijn inclusief BTW - Powered by CCV Shop webwinkel

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.