Omdat het ook anders kan.

Waarom leest u op internet niet meer over de heilzame werking van supplementen.

Als klant verwacht u terecht uitgebreide informatie over onze producten, hun ingrediënten en hun eigenschappen. We willen u deze informatie geven. We zijn echter onderworpen aan wettelijke beperkingen.

VOEDINGSSUPPLEMENTEN ZIJN VOEDSEL

Juridisch gezien behoren voedingssupplementen tot de voedingsmiddelen. De Voedings Supplementen Verordening (NemV) definieert voedingssupplementen als "een voedsel dat
  1. bedoeld als aanvulling op de algemene voeding,
  2. vertegenwoordigt een concentraat van voedingsstoffen of andere stoffen met een nutritioneel of fysiologisch effect, alleen of in combinatie, en
  3. in doseringsvorm, in het bijzonder in de vorm van capsules, pastilles, tabletten, pillen, en soortgelijke vormen, zakjes poeder, vloeibare ampullen, druppelflacons en soortgelijke vormen van vloeistoffen en poeders inname in afgemeten kleine hoeveelheden, wordt in de handel gebracht. "

GEZONDHEIDSVERKLARINGEN OVER VOEDINGSMIDDELEN ZIJN OVER HET ALGEMEEN VERBODEN

De productie, verkoop en promotie van voedsel is wettelijk geregeld. Strikte richtlijnen zijn met name van toepassing op reclame met gezondheidsbevorderende eigenschappen. Sinds 2007 regelt de Europese verordening inzake gezondheidsvorderingen (EG nr. 1924/2006) het gebruik van voedings- en gezondheidsclaims voor voedsel. Gezondheidsclaims zijn uitspraken die een verband tussen een levensmiddel of een bestanddeel daarvan en de gezondheid, zoals "Vitamine C ondersteunt bescherming cel" of "calcium is goed voor de botten".

Vóór de inwerkingtreding van de Regeling gezondheidsclaims waren dergelijke uitspraken in principe toegestaan ??- mits ze wetenschappelijk bewezen waren en niet misleidend. De EU-verordening heeft dit principe omgekeerd. Nu is een verbod met toestemming van toepassing van toepassing. Dit betekent dat alleen die gezondheidsclaims mogen worden gebruikt die zijn beoordeeld door de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) en expliciet zijn goedgekeurd door de Europese Commissie.
 

SLECHTS ENKELE GEZONDHEIDSVERKLARINGEN ZIJN TOEGESTAAN

In 2012 publiceerde de EU-commissie een eerste positieve lijst van toegestane gezondheidsclaims. Deze lijst laat zien welke gezondheidsclaims kunnen worden gebruikt onder welke voorwaarden voor welk voedsel (ingrediënten). De formulering is ook gereguleerd. Zo schrijven fabrikanten bijvoorbeeld misschien niet 'Vitamine C beschermt tegen verkoudheid', maar alleen 'Vitamine C draagt ??bij aan een normale functie van het immuunsysteem'.
Van de in totaal meer dan 44.000 gezondheidsclaims die zijn aangevraagd, zijn er slechts ongeveer 250 tot de positieve lijst gekomen (vanaf 2017). De beoordeling van alle ingediende gezondheidsclaims zal jaren duren.
Juridische onzekerheid bestaat vooral met verklaringen over plantaardige stoffen, omdat deze ook voorkomen in de meeste TISSO-producten. Een onderzoek van deze zogenaamde "botanicals" is door de EFSA officieel om methodologische redenen uitgesteld.
Tegen deze achtergrond is het voor fabrikanten van voedingssupplementen niet eenvoudig om hun klanten volledig te informeren over hun producten. Als afzonderlijke ingrediënten niet in meer detail worden beschreven, betekent dit niet dat ze geen noemenswaardige eigenschappen hebben. Allereerst betekent dit alleen dat er geen gezondheidsclaim is goedgekeurd door de Europese Commissie.
Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. Claims voor gezondheidsclaims zijn bijvoorbeeld nog niet beoordeeld. Of dat de EFSA bestaande wetenschappelijke bewijzen niet als voldoende accepteerde. Of dat financiering voor uitgebreide wetenschappelijke studies ontbreekt.
Tegen deze achtergrond bevatten sommige productbeschrijvingen van TISSO minder informatie dan we u zouden willen geven. Voor meer informatie over de set van Tisso natuurlijke stoffen te leren, raden wij u een bezoek aan een technische en informatieve website, zoals de vitale stof lexicon van DocMedicus uitgever. En vraag het aan uw arts of therapeut.
Hoe dan ook, we zijn vast overtuigd van de nutritioneel belangrijke eigenschappen van onze voedingsproducten.
 

 
    31-03-2019 10:57     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Titel

Vitaliteit 5.0 gaat voor kwaliteit. Uw gezondheid is het aller belangrijkste en is onbetaalbaar. 

Onze topmerken

Inschrijven voor de nieuwsbriefAanmelden

Informatie

Algemene voorwaarden
Retouren
Disclaimer
Privacy beleid
 

Vitaliteit5.0

Geregistreerde handelsnaam

KvK nr: 3431618
Btw: bNL002079362B25

KNABbank: NL15 KNAB 0257 7651 07

Contact

Vitaliteit 5.0
Info@vitaliteit5punt0.nl
 

* = prijzen zijn inclusief BTW - Powered by CCV Shop webwinkel

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.