20/08/2015
Migraine. Wie het ooit heeft gehad, herkent direct het nare gevoel. Bonzende hoofdpijn, geen licht en geluid kunnen verdragen, misselijk. De meeste mensen duiken snel hun bed in wanneer ze een aanval voelen opkomen. Een enkeling slikt (zware) medicatie. Is er dan echt geen manier om van migraine af te komen? Om een aanval te voorkomen? Of om in ieder geval geen medicijnen meer te hoeven slikken? Wij denken van wel!
 
Migraine wordt vaak een chronische aandoening genoemd. Door een onbekende oorzaak treedt een ontregeling van de serotoninehuishouding op. Vasculaire en neurale serotoninereceptoren worden minder gestimuleerd. Hierdoor worden de bloedvaten wijder en ontstaat stimulatie van de pijnvezels. Werkzame medicatie heeft een serotonerge werking en zorgt daarmee tijdelijk voor vaatvernauwing.
 
Waardoor ontstaat de hoofdpijn nu echt?
In mijn Praktijk voor Vitaliteit kijk ik liever naar de onderliggende oorzaken van migraine. We kunnen namelijk te maken hebben met een hypothalmusstoring, onverwerkte emoties, een hypofysestoring, een lever- of galstoring, een storing in het neurotransmittersysteem (serotonine, dopmanine en adrenaline) en soms met een niet opmerkzame virale belasting en of een dysbiose van de darmwand. Ook mineralentekorten en verkeerde voeding spelen vaak een grote rol.
 
Vitaliteitsscan en voeding
Qua dieet zijn er slechts simpele aanpassingen nodig om tot resultaat te komen. Voor de overige mogelijke oorzaken is het zeer zinvol om via een vitaliteitsscan te bekijken waar de oorzaak nu echt ligt en hoe deze aan te pakken. Hierop wordt een effectief behandelprotocol ingezet, eventueel met specifieke supplementen. Op deze manier zet ik op een grondige en natuurlijke manier in op het wegnemen van migraine en hoofdpijn.
 
Wil jij ook graag op een natuurlijke en grondige manier af van je hoofdpijn en migraine? Neem dan vandaag nog contact met me op!
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.