Worden de consulten bij Praktijk voor Vitaliteit vergoed?
Consulten in mijn praktijk worden doorgaans niet vergoed door de zorgverzekeraars. Dat is jammer, want je investeert hiermee wel degelijk in je eigen gezondheid en vitaliteit. Dit brengt je niet alleen veel als mens, maar heeft ook invloed op je relatie, je gezin en je werk. Met een krachtig lichaam en een sterke geest ben je immers veel weerbaarder en flexibeler. Ook vergroot het je draagkracht.

Misschien staat jouw HR-manager wel open voor een gesprek over een (gedeeltelijke) vergoeding? Of kent de consulent van je verzekeringsmaatschappij een andere manier om je te helpen de consulten (gedeeltelijk) vergoed te krijgen. Je kunt ze in ieder geval attenderen op de website en op de ervaringen die je zelf hebt opgedaan.
 
Fiscale regelingen
Therapiekosten zijn aftrekbaar van de belasting als er sprake is van een verwijzing van de huisarts. De basis van de verwijzing kan omschreven worden als 'psychisch lijden'.

Eigen bedrijf
Heeft u een eigen bedrijf? Dan kunt u de  therapiekosten onder beroeps- of bedrijfskosten als persoonlijkheidsontwikkeling fiscaal aftrekken mits de problemen of klachten werkgerelateerd zijn.

Werknemer / in loondienst
Een andere mogelijkheid is om uw werkgever te vragen het begeleidingstraject (gedeeltelijk) te vergoeden. Werkgevers zijn vaak bereid te investeren in het voorkomen van ziekte van hun werknemers of om het ziekteverzuim te bekorten.

PGB of IRO
Ontvangt u een Persoonsgebonden Budget (PGB) of een Individuele Re-integratie Overeenkomst (IRO) dan kunnen er regelingen voor vergoedingen voor therapie worden verstrekt.

Uitkering
Heeft u een bijstandsuitkering dan kunt u met uw persoonlijk begeleider van de sociale dienst bespreken of u voor een vergoeding in aanmerking komt.

Lidmaatschap: geen vergoeding heeft ook te maken dat mijn praktijk na 15 jaar werkervaring geen lid meer is van een vakvereniging. Het gaat mij op de kwaliteit en het verbeteren van de gezondheid van de mens. Met 15 jaar werk ervaring en elk jaar een diploma halen was het genoeg. Kwaliteit en ervaring zijn uitermate belangrijk. 
 


Geen producten aanwezig

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.